7 Ekim 2013 Pazartesi

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Hissede Eylül ayı içinde 5,32 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak bu hafta 4,50 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. 4,73, 4,69 ve 4,60 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyaller dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 4,50 seviyelerine yaklastıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta 5,00-5,32 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,50 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 

4,50 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, 5,32 seviyesinden başlayan alçalan hareketin, daha orta vadeye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,32 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 5,50 seviyeleri ile 5,82 seviyeleri hedeflenebilir. Ara destek noktaları olarak 4,87 ve 4,92 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,32 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,50 ve 5,82 seviyelerine oluşabilecek hareketler takip edilebilir.

Hiç yorum yok: