2 Ekim 2013 Çarşamba

Sabah Postası - 2 Ekim 2013

Ereğli Demir Çelik – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – GM Sedat Orhan yeni fabrika için fizibilite yaptıklarını açıkladı. Ayrıca, özellikle kaltile açısından otomotiv sektörünü ilgilendiren yatırımların devam edeceğini söyledi.
 
Akfen Holding’in – OLUMLU; Endeksin Üzerinde Getiri – şirket hisselerinin geri alınması için geri alım programı tadilinin görüşülmesi amacıyla 24/10/2013 tarihinde olağanüstü genel kurul toplantısı yapacak. Toplantıda hisse geri alımı için toplam miktar 30mn TL’den 130mn TL’ye yükseltilmesi görüşülecek. 18 aylık programda üst limit hisse başına 6TL olacak.Şirket bu zamana kadar 30mn TL’lik geri alımı (toplam hisselerin %2,433’ü) tamamlamıştı. Ayrıca, Akfen Holding’in %100 ortaklığı Akfen İnşaat’ın 30 Eylül itibariyle Akfen’deki sahiplik oranını %4,54’e ulaştı.  
 
HAVACILIK SEKTÖRÜ - NÖTR: Türk Hava Yolları – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – YK Başkanı Hamdi Topçu dün Bloomberg HT’de güncel gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu. Topçu, 2013 yılında şu ana kadar bütçeledikleri rakamların üzerinde performans gösterdiklerini ve büyümeye devam edeceklerini belirtti. Şu anda toplam 274 uçak siparişlerinin bulunduğunu ve bunların 2020’ye kadar teslim edileceğini söyleyen Topçu 2014 yılında filoya 30 yeni uçağın katılacağını (çıkışlar dahil planlanan net 18) ve uçuş ağına 40 yeni hat daha eklemeyi planladıklarını ifade etti. Topçu 2014’de Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki faaliyetlerini iki kat artıracaklarını da ekledi – bu durum THY’nin büyümesine katkı yaparken ortalama bilet fiyatları üzerinde baskı yaratabilir. Diğer yandan SGH’yi hub olarak kullanan Pegasus Havayolları için de rekabetin artacağı yorumu da yapılabilir. Topçu son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı iç hat uçuşlarında tavan fiyat uygulamasını destekleyeceklerini de belirtti.
 

HAVACILIK SEKTÖRÜ - NÖTR: TAV Havalimanları – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – YK Başkanı Hamdi Akın, civar ülkelerdeki havaalanlarıyla satın alım yapma anlamında ilgilendiklerini, bu bağlamda Yunanistan’daki havaalanlarını da takip ettiklerini belirtti. TAV Yönetimi daha önce Yunan havaalanlarıyla ilgilendiklerini belirtmiş olduğundan haberin etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.
 
Çelebi Hava Servisi – NÖTR; Öneri Yok – Hindistan’daki iştirakinin sermaye artışına %74 payları oranında 1.2 milyon dolar ödeyerek katılacaklarını açıkladı.

Hiç yorum yok: