8 Mart 2013 Cuma

Albaraka Türk Teknik Analizi

Hissede Şubat ayı içinde 1,75 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket devam etmektedir. Teknik göstergelerin olumlu sinyalleri dikkate alındığında, 1,75 seviyesinden başlayan hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2,00 seviyesindeki ana direnç bölgesinin test edileceği söylenebilir.
 
Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için 2,00 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla  2,10-2,20 bandı ile 2,40 seviyeleri hedeflenebilir.  1,96 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.
 

Ana destek noktasının ise hissede 1,82 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Hisse üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 1,82 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, bu seviyenin üzerinden yeni yukarı atakların yaşanabileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 1,82 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilmelerde pozisyon alınmasını önermekteyiz.
 
1,82 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Ara destek noktası olarak 1,89 seviyesi izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 2,00 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 2,10, 2,20 ve 2,40 seviyeleri gözlenebilir.
teb ytr

Hiç yorum yok: