8 Mart 2013 Cuma

Hamdi Akın: 3. havalimanı ihalesinde en şanslı biziz

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul’un üçüncü havalimanı ihalesi için en şanslı grubun kendileri olduğunu söyledi.
İhaleye girip girmeyeceklerine nisan ayı içerisinde karar vereceklerini belirten Akın, süreçle ilgili 2-3 aydır çok yoğun şekilde çalışıldığını ifade etti. “En şanslı bizim olmamız gerekir. Biz yapamıyorsak bir başkasının yapabilme şansının daha az olduğunu düşünüyorum. Bunu sadece kadrolarıma bakarak söylüyorum. Ortağımın tutumu da çok pozitif, hiçbir sıkıntımız yok.” diyen Akın, TAV İnşaat’ın önemli bir kadrosunun konuyla ilgilendiğini ve saha çalışmaları da yaptıklarını dile getirdi. Şu anda 11 havalimanı işlettiklerini ve sadece inşaatını yaptıkları havalimanlarıyla birlikte 20’ye yakın büyük havalimanının inşaatına imza attıklarını belirten Hamdi Akın, “Yap-işlet-devret uygulamasından dolayı Devlet Hava Meydanları, bizim ortağımız sayılır. THY de en büyük müşterimiz olduğu için o da bizim ortağımız sayılır. Bu anlayış içerisinde çalışıyoruz. Devlet Hava Meydanları ve hükümet, ihalenin bu yıl içerisinde yapılması konusunda kararlı. Yılın ikinci çeyreğine varmadan durum netleşir.” ifadelerini kullandı. Hamdi Akın, 3. havalimanı için belirlenen yerin uygun olup olmadığına ilişkin ise bu konuda son söz söyleyecek insanlardan biri olduğunu, Devlet Hava Meydanları’nın derinlemesine bir araştırma yaptığı kanaatini taşıdığını söyledi.

Holdingin projeleriyle ilgili bilgi veren Akın, şu anda İDO’nun halka arzı için erken olduğunu belirterek, “Çünkü halletmemiz gereken şeyler var. Borcun bir miktar belli seviyelere gelmesi lazım. Onun arkasından artık düzenli bir geliri bilançoda gösterip yatırımcıya güven vermek lazım. Deniz taşımada BUDO bizim için sürpriz oldu. Ama onun yaptığı taşımacılık bizi rahatsız etmez, bize rakip olarak görmüyoruz.” dedi. Enerjinin üretim kısmındaki varlıklarını sürdüreceklerini dile getiren Hamdi Akın, şunları kaydetti: “Bizim aşağı yukarı 18 bitmiş hidroelektrik santralimiz (HES) oldu. Yıl sonu itibarıyla çalıştırdığımız 200 megavat HES’imiz olacak. Laleli barajımıza başlayacağız. Onun arkasından, 500 megavat başvurusunu yaptığımız lisansımız var. Onu 2 misline çıkarmayı planlıyoruz. Mersin doğalgaz santralinin temelini bu yıl atarız.” Akın, Akfen İnşaat’ın bazı hastane inşaat ihalelerinde görülebileceğini, biraz daha detaylara çalıştıktan sonra bu tür yatırımlara devam edebileceklerini ifade etti.
 
zaman

Hiç yorum yok: