12 Nisan 2012 Perşembe

Gündem


Uluslararası piyasalar, Citigroup Inc.'nin sanayi hisseleri için "al" tavsiyesinden bulunmasından olumlu etkilendi. Asya hisse sentleri son sekiz ayın en uzun süreli düşüş dönemi olan altı günlük kaybını tersine çevirirken, ABD endeks vadeli kontratları yükseldi ve bakır yükselişini ikinci güne taşıdı.


İtalya Hazinesi bugün, yükselen borçlanma maliyetlerinin Avrupa'da borç krizinin kötüleşmekte olduğu endişelerini artırdığı bir ortamda tahvil ihalesine çıkacak. 


Dow Jones Endeksi'nde çeyrek rakamlarını açıklayan ilk şirket olan Alcoa yüzde 6.2 tırmandı. Bank of America Corp. ve JP Morgan Chase&Co., finansal hisselerdeki kazançları devam ettirerek yüzde 2.4'ün üzerinde değer kazandı.


Fed'in 12 bölgesinden aldığı rakamlarlar düzenlediği Bej Kitap raporunda, ABD genelinde imalat, işe alım ve perakende satışlarda, yüksek yakıt fiyatlarına rağmen güçlenme sinyalleri bulunduğunu belirtti.


ABD Merkez Bankası Fed'in Başkan Yardımcısı Janet Yellen, merkez bankacıların tam istihdam hedefini büyük ihtimalle yıllarca tutturamayacağına dikkat çekerek, Fed'in oldukça esnek politikasını savundu. Yellen, enflasyonun ise kontrollü seyredeceğini öngördü.


Japonya merkez bankası boj'un baskanı masaakı shırakawa bugun yaptıgı acıklamada boj'un deflasyonla mucade etmek ve ekonomık buyumeyı desteklemek adına guclu parasal gevseme polıtıkalarını  surdurecegı yonundekı ıfadelerını yıneledı.


Teknoloji devi Apple ve uluslararası 5 yayınevinin hakkında dava açıldı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından açılan dava, Apple ve yayınevlerini dijital kitapların fiyatları konusunda anlaşarak, rekabet yasalarını ihlal etmek ile suçluyor. 


Konuya yakın kaynaklardan alınan bılgıye gore ımf yonetımı kurumun baskanı chrıstıne lagarde tarafından hazırlanan ve kredı gucunu ıkı katın uzerınde bır artısla 500 mılyar dolara cıkaran onerıyı resmı olarak gorusmek uzere bır araya gelecek.


Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management'ın CEO'su Muhammed El-Erian, Fed ve diğer merkez bankalarının, hisse fiyatlarını ve diğer varlıkları, ekonomiye eşit dağılmayan şekilde sıçratan politikalarıyla, gelir eşitsizliğini artırmış olabileceğine dikkat çekti.


Belçika'nın eski maliye bakanı Reynders, "800 milyarlık ESM, İspanya ve İtalya'yı kurtarmaya yeterli değil" dedi.

Hiç yorum yok: