5 Eylül 2014 Cuma

Günlük Teknik Analiz

BIST'in bugün güne hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz. Ancak düşüşün sınırlı kalacağını, ECB'nin dünkü toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların pozitif etkilerinin bugün de süreceğini, gün içinde piyasanın yeniden alışa döneceğini düşünüyoruz.
 
ABD'de bugün açıklanacak Ağustos ayı tarımdışı istihdam verileri de önemli görülmektedir. Ağustos ayında ABD'de tarımdışı istihdamın 230 bin dolayında artış göstereceği tahmin edilmektedir. Beklentilerden güçlü verilerin gelişen ülke piyasalarında, BIST üzerinde kısa süreli satışlara neden olduğu görülebilir. Beklentilerden daha zayıf verilerin ise gelişen piyasalarına yansımasının olumlu olması beklenmelidir.
 
BIST'te yaklaşık üç haftadır etkili olan yükselen hareket içinde ana destek noktasının 80500 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, yükseliş eğiliminin süreceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 84000 seviyesinin test edileceğini düşünmekteyiz.
 
Ancak aşırı alım bölgesinde bulunan kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında,  84000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağı, bu seviyeye  yaklaştıkça satış baskısının yeniden artacağı, endekste kısa süreli yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağı söylenebilir. Bu nedenle, BIST'te 84000 seviyesine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebilmesi yönündeki önerimizi korumaktayız.
 
BIST üzerinde etkili olacak satışların ise ilk aşamada 80500 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bu seviyenin altına inilmesi halinde, 78600 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlaması beklenebilir. Bu seviyenin altına inilmediği sürece de, düzeltme hareketlerinin kısa süreli kalmasını beklemekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: