3 Eylül 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz - 03/09/2014

BIST'in bugün güne saat 10.00'da açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verileri öncesinde hafif yukarıda başlayacağını düşünüyoruz. Beklentilerin üzerindeki enflasyon verilerinin piyasa üzerinde satışlara neden olduğu görülebilir. Ancak yarınki ECB toplantısı öncesi düşüşün kısa süreli kalacağını, endekste yaklaşık 2,5 haftadır gözlenen yükseliş eğiliminin bugün de korunmaya çalışılacağını tahmin etmekteyiz. TÜFE'nin Ağustos ayında %0,03 azalma göstermesi beklenmektedir. Beklentilerden daha düşük veriler BIST üzerinde enflasyon baskısının azalmasını sağlayacaktır.
 
ECB'nin yarınki toplantısında gösterge faizlerde sınırlı bir indirime gidilebileceği, varlık alımı konusunun ise daha sonraya bırakılacağı tahmin edilmektedir. ABD'de Cuma günü açıklanacak tarımdışı istihdam verileri de önemli görülmektedir.
 
Teknik açıdan BIST'te kısa vade için önemli bir referans noktası olarak izlediğimiz 80500 seviyesinin üzerinde, satış baskısının durulucağını, endekste yükselişin 82000-84000 bandına doğru süreceğini düşünmekteyiz.
 
Aşırı alım bölgesinde bulunan en kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, 84000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağı, bu seviyeye  yaklaştıkça satış baskısının yeniden artacağı, endekste kısa süreli yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağı söylenebilir. Bu nedenle, BIST'te 84000 seviyesine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebilmesi yönündeki önerimiz devam etmektedir.
 
Ana destek noktası olarak ise 78600 seviyesini izlemekteyiz. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 78600 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: