3 Eylül 2014 Çarşamba

Emlak Konut Teknik Analizi

Hissede Ağustos ayı içinde 2,59 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket devam etmektedir. Ana destek olarak orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 2,60 seviyesi takip edilebilir.  Bu seviyenin üzerinde 2,68 seviyesi ara destek noktası olarak etkili olacaktır.
 
Olası geri çekilmelerde özellikle 2,60 seviyesindeki trend desteğinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin sınırlı kalacağı, yükseliş eğiliminin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2,81 seviyesinin test edileceği söylenebilir. Bu nedenle, 2,60 seviyesine stop loss konularak, hissede pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.
 
2,60 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, yükseliş eğiliminin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını öneriyoruz.
 
Daha uzun süreye yükseliş eğiliminin yayılmaya başlayabilmesi için ise 2,81 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu durumda, orta vade sırasıyla 2,94 seviyesi ile 3,10 seviyesi hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 2,81 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 2,94 ve 3,10 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: