28 Haziran 2013 Cuma

Piyasalara Bakış


Dün sabah da bahsettiğimiz gibi önceki gün ABD’de 1Ç GSYİH rakamının aşağı yönde revize edilmesi varlık alım programında yavaşlatma beklentilerini hafifletti ve piyasalara moral verdi. Ayrıca dün ABD’de New York FED Başkanı Dudley’in nispeten güvercince açıklamaları ön plandaydı ve piyasalardaki olumlu havayı destekledi. Nitekim S&P 500 endeksi son satış baskısı ardından tepki yükselişine devam ederek günü %0.62 artışla kapattı.

 

Diğer taraftan ve 9000 kişi düşüşe işaret eden haftalık işsizlik maaşı başvurularından gelen sinyaller, her ne kadar volatil bir veri olsa da önümüzdeki hafta açıklanacak tarım dışı istihdam öncesi dikkate değerdi. Tarım dışı istihdam rakamından gelecek sinyaller FED’in varlık alım programından çıkışta göstergelerden biri olması açısından önemli. Bloomberg’de yer alan ankete göre ortalama beklenti 165.000 kişi artış olacağı yönünde şekilleniyor. (önceki:175.000) Beklenenin üzerinde güçlü artış ekonomiye yönelik pozitif sinyal verirken FED’in son açıklamalarını destekler nitelikte olabilir, tersi durumda zayıf seviyede gelecek rakamlar ise çıkış stratejisi endişelerini hafifletebilir.

 

Bu sabah Japonya Borsası %3.49 artıda. Her ne kadar soru işaretleri devam etse de Çin’de likidite endişelerinin hafiflemesi de tepki yükselişlerine katkıda bulunuyor. Çin bu sabah %0.5 artıda işlem görüyor şu saatlerde. Tepki yükselişlerinin devam edip etmemesi yukarıda da ifade ettiğimiz gibi tarım dışı istihdam rakamından gelecek sinyallere bağlı.

 

Bugün yurtiçinde dış ticaret rakamı, ABD’de Michigan tüketici güven endeksi revize rakam ve bölgesel imalat endekslerinden Chicago PMI rakamı; istihdam alt endeksinden gelecek sinyaller önemli olabilir; takip edilecek.

ykb ytr

Hiç yorum yok: