28 Mart 2013 Perşembe

G. Kıbrıs ve Çin Yorumu


Bugün G. Kıbrıs bankaları uzun bir aradan sonra sermaye sınırlamaları dahilinde açılıyor.  Günlük 300 Euro sınırı ve yurtdışına para transfer yasağı başta olmak üzere sermaye sınırlamalarının 7 gün süreceği açıklandı. Ancak çok daha uzun sürmesi daha büyük bir ihtimal. Denizin ortasındaki bir ülkede sermaye hareketlerinin sınırlandırılması da oldukzor olacak.Pek çok "swap" işlemi gerçekleşecektir.Bu arada Moody's Eurodan çıkış riskinin arttığını belirtti. Ispanya ve Italya bunu yapmadığı sürece veya Almanya gevşemediği sürece bu kaçınılmaz bir gelişme.
 
"While the risk of a euro exit by Cyprus is substantial following the economic dislocation that will be caused by the restructuring of the island's two largest banks and the imposition of capital controls in the country, it is possible that the risk of euro exit will increase further"
 
Çinde ise yeni bankacılık kanunları satış getiriyor.Yatırımcıların fonlarını piyasada işlem görmeyen borçlanma senetlerine yatırmayı sınırlandıran tasarı sonrası 9%ye varan düşüşler yaşandı. 2. Konut alımlarında peşin ödemenin de arttırılacağı haberleri var. Endeks     2.40% ekside seyrediyor.
 
ABD verileri ek olarak Italyadan gelecek siyasi gelişmeleri de takip ediyoruz.

Hiç yorum yok: