11 Şubat 2013 Pazartesi

HALKBANK Şirket Raporu

Son geri çekilme alım fırsatı
§  Halkbank en beğendiğimiz hisselerden biri. KOBİ kredilerindeki ağırlığı ve düşük maliyetli fonlama yapısı sayesinde banka hem yüksek sürdürülebilir sermaye getirisine hem de yüksek net faiz marjına sahiptir. Hissede son dönem görülen zayıflıkların alım fırsatı olduğunu düşünüyoruz. Hedef fiyatımızı hem beklentilerimizde hem de sermaye maliyetinde yaptığımız değişiklik neticesinde 18,40TL’den 23,10TL’ye yükseltiyoruz (%32 getiri potansiyeli). Halkbank’ın 2013’te net karda yıllık %15 ve 3-yıllık bileşik olarak %16 büyüyeceğini düşünmekteyiz.
§  Tüketici kredilerinde aktif olmasını pozitif karşılıyoruz. Halkbank, tüketici kredilerinin toplam krediler içindeki payını %25’ten %30’a yükseltmeyi hedefliyor; şöyle ki en son “Paraf” adıyla bir kredi kartı markası yarattı. Bu gelişmeleri olumlu karşılıyoruz; çünkü bu sayede bankanın hem komisyon gelirleri hem de çarpaz satışları orta vadede artma potansiyeli taşıyor.

§  Hızlı fiyatlanan kredilerine rağmen net faiz marjı korunuyor.  KOBİ ağılıklı kredilerinin aşağı yönlü hızlı fiyatlanması neticesinde faiz marjlarında baskı olmasına rağmen, düşük fonlama yapısı sayesinde net faiz marjının sadece 10baz puan düşerek 2013T %4,6 seviyesinde (rakipleri arasında en iyi) kalacağını düşünüyoruz.
§  Başarılı ikincil halka arz hisse üzerindeki baskıyı kaldırdı. İkincil halka arz sonrası  bankanın daha fazla karlılık odaklı olacağını bekliyoruz. 2013’te faaliyet giderlerinin yeni şube açımı ve personel alımı neticesinde %15 artacağını; ama %18 artış beklediğimiz komisyon gelirleri sayesinde gider-gelir rasyosunun %39’da (rakiplerine göre en düşük)  kalacağını düşünüyoruz.
§  Yüksek sermaye getirisi ile primi hak ediyor. Halkbank, 1,5x 2013T F/DD ve %23 sermaye getirisi ile rakiplerine göre %17 primli işlem görmektedir. Güçlü temel özellikleri ve 3-yıllık bileşik %16 kar büyümesi beklentimiz ile hissenin yüksek primi hakettiğini düşünüyoruz. Rekabet Kurulu kaynaklı yüksek tutarlı bir ceza, zorunlu karşılık artışı veya kredi büyümesini sınırlayıcı sıkılaştırıcı politikalar ve önlemler risk unsuru olurken, ikinci bir not artırımı hisse için pozitif risktir. 
 
ykb yatırım 

Hiç yorum yok: