9 Temmuz 2012 Pazartesi

Gündem de Neler Var?

Küresel hisse endekslerinde Çin TÜFE etkisi hissediliyor.
Asya piyasaları Cuma akşamı beklentilerin altında açıklanan ABD istihdam verisine ek olarak bu sabah saatlerinde açıklanan Çin enflasyon verisinin etkisinde %1 - %2 aralığında belirgin kayıplar kaydediyor.  Almanya’da 6.410 seviyesindeki DAX endeksi 6.313 seviyesindeki 200 GHO desteğine yaklaşmış bulunurken, ABD S&P500 için aşağıda 1.335 desteği izlenecek.

İMKB–100 endeksi yurtdışı borsalardan tekrar ayrılıyor.
Dış piyasalardan dikkat çekici biçimde ayrışmaya devam eden İMKB-100 endeksi için Fitch kredi derecelendirme kurumunun not/görünüm artırımı yapabileceği spekülasyonlarının etkili olduğu değerlendiriliyor. Mart ayında kaydedilen 63.616 zirvesine yakın olarak 63.000 hattının hemen altında bulunan endeksin bu seviyeyi kırması belirleyici olacak.

EUR/USD 1,23 seviyesinin de altında, 1,2150 hedef olabilir.
EUR/USD paritesinin aşağı aşağı yönlü trendi teyit etmesi ile gerileyen beklentiler, ilk etap desteğinin 2010 ortalarında oluşan 1,2150 – 1,20 bölgesinde bulunacağı yorumlarına sebep oluyor. Avrupa Merkez Bankası’nın son faiz kararı toplantısında hem refinansman hem de deposit oranlarını geriletmesinin Euro bazlı kıymetlerden çıkışları tetiklediği gözlemlenmekte.

TL kurları yatay seyrediyor, USD/TL pariteye bağlı yükselebilir.
Döviz sepetinin seri bir şekilde olmasa da gerilemeye devam etmesi, TL’nin bu sabah itibariyle 2,0260 seviyesinde işlem görmesine sebep oluyor. Sepetin bu şekilde yatay veya değer kazanan seyrine karşı EUR/USD paritesinde izlenen hızlı çekilme, Doların da TL karşısında 1,82 seviyesinin üzerine gitmesini tetiklemekte. Paritedeki harekete bağlı olarak USD/TL yükselişi sürebilir.

Emtialardaki seyir yavaşladı, petroldeki gerileme belirgin.
Küresel emtia kompleksinin ağırlıklı ortalama fiyatını takip eden Thomson-Reuters/Jefferies emtia endeksi petrol fiyatlarındaki veri kaynaklı gerilemeye bağlı olarak 287 seviyesine çekildi. Petrol fiyatları WTI’da $4 gerileme ile $85, Brent de ise $2,5 gerileme ile $99 seviyesinde. Spot altın tamamen EUR/USD paritesi kaynaklı olarak $1.583/ons seviyesine gerilerken, EUR bazında ise €1.287/ons.

Faizlerdeki gerileme devam ediyor, yarın ihale var.
Gösterge kıymet %8 bileşik seviyesinin de altına inerek bu sabah itibariyle %7,93 seviyesinde dengelenirken, hazine yarın gösterge kıymet üzerinden tekrar borçlanmaya gidecek. Getiri eğrisindeki düzleşme sürüyor. Eurobond piyasasında 2041 vadeli Dolar cinsi gösterge Türkiye tahvili $108 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok: