9 Temmuz 2012 Pazartesi

Piyasalar

Dow Jones: 12.850-12.900 bandını direnç haline getiren endekste geri çekilme hareketi 12.400-12.500 destek bandına kadar devam edebilir.

S&P 500: 1360 seviyesinde direnç seviyesini geçemediği takdirde, 1,325 ardından 1300 seviyelerine doğru bir gevşeme hareketi izlenebilir. 
 
Euro/Dolar: Avrupa Merkez Bankası´nın 25 baz puanlık faiz indirimi sonrasında, gözler FED´e çevrildi. ABD´de açıklanacak verilerdeki zayıflığın devam etmesi durumunda, FED´den de parasal genişeme beklentilerinin tekrar ön plana çıkması, Euro´da bir değerlenme sürecinin başlamasını sağlayabilir. Bugün Brüksel´de konuşacak Başkan Draghi´nin açıklamaları da yine parite üzerinde belirleyici olabilir. Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının parite üzerindeki etkisi ise sınırlı kalacaktır. Haftanın geri kalanında ise EUR/USD paritesine yeni bir yön kazandırabilecek bir gelişme yaşanması beklenmiyor.

Türkiye Ekonomisi ve Piyasalarında Bu Hafta

Yurtiçindeki enflasyon rakamlarının Mayıs ayıda yeniden tek haneli rakamlara ulaşmasıyla, %9´un üzerinde seyreden faizlerde başlayan düşüş hareketi %8´in de altına sarktı. Gerileyen enflasyon rakamları sonrasında TCMB´nin de parasal genişleme konusunda elini rahatlatacağı beklentilerini kuvvetlendirirken, faizlerdeki düşüş TCMB´nin piyasa faizinin alt ve üst bandını azaltacağı şeklinde bir beklenti oluştuğunu gösteriyor. Ancak 19 Temmuz´da TCMB´nin PPK toplantısında böyle bir karar çıkmasını beklemiyoruz. 

İMKB: İMKB güçlü görüntüsünü korumaya devam ediyor. 63.000 direnci zorlanmaya devam edilecektir. 62.000 desteği kırılmadığı dürece güçlü görüntü korunabilir.

Hiç yorum yok: