1 Mart 2012 Perşembe

FED/PLOSSER, "EKONOMİDEKİ İYİLEŞME CESARET VERİCİ, DAHA FAZLA PARASAL GENİŞLEME OLASILIĞI AZALDI"

Philadelphia FED Başkanı Charles Plosser, ABD ekonomisinin; istikrarlı bir hızla iyileşmekte olduğunu ve piyasaların FED'in; 2014'ten önce faizleri artırabileceği şekilde çalışmaya başladıklarını; bildirdi.; CNBC'ye konuşan Plosser, ABD ekonomisinde yaşanan bu iyileşmenin; etkisi ile FED'in daha fazla parasal genişlemeye gitmesi için nedenlerin; uzaklaştığını belirtirken, son iki yılda bankacılık sektörünün; sağlığının iyileşme gösterdiğini de vurguladı.; Plosser, FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil.

FED/BEJ KİTAP, "ABD EKONOMİSİ ILIMLI BİR HIZLA BÜYÜDÜ

FED tarafından dün açıklanan BEJ Kitaph raporuna göre, ABD; ekonomisi Ocak ayında ve Şubat ayı başlarında ılımlı bir hızla; büyüdü. Bu büyüme, 2011 yılısın sonlarında görülen yavaş ancak; istikrarı toparlanma ivmesinin 2012 yılına da taşındığına işaret; ediyor.; 12 bölgesel FED'in verdiği bilgilerle St. Louis FED tarafından; derlenen raporda, bir çok bölgede istihdamda hafif şekilde artış; olduğu belirtilirken, istihdam piyasasındaki iyileşmeye karşın ücretler; üzerindeki baskının devam ettiği vurgulandı.; FED'in Bej Kitap raporu 13 Mart'ta yapılacak FOMC toplantısına; sunulacak.

FED/FİSHER, "5 BÜYÜK BANKA PARÇALANMALI"
Dallas FED Başkanı Richard Fisher, ABD'nin en büyük 5 bankasının; çok güçlü olduklarını ve bunların parçalanmaları gerektiğini söyledi.; Meksika'da konuşan Fisher, "Finansal kriz en büyük 5 bankayı çok; daha güçlü konuma getirdi. Kriz sonrasında mevduatların daha büyük; bölümü bu 5 bankada yoğunlaştı. Bu bankalar şimdi batmak için; geçmişte olduklarından çok daha büyükler" dedi.; Fisher, ABD'nin en büyük 5 bankası olarak JPMorgan Chase, Goldman; Sachs, Morgan Stanley, Bank of America ve Citigroup'dan söz ediyor.

Hiç yorum yok: