1 Şubat 2012 Çarşamba

Teknik Analiz - Asya Katılım Bankası


Hissede uzun vadeli alçalan hareket içinde Ocak ayının ilk yarısında 1.52 seviyeleri test edildi. Teknik açıdan yaklaşık üç haftadır bir toparlanma hareketi gözlenmektedir. İlk önemli direnç noktası olarak 1.76 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli direnç noktaları 1.83, 1.90, 1.98 ve 2.04 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak ise uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 2.25 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerinin yanında, son dönemde yaşanan alışlarla hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulmuş olmasına bakıldığında, 1.52 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta 2.25 seviyelerinin test edileceği söylenebilir.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 1.52 seviyesinden başlayan yükselen hareketin daha orta vadeye yayılmaya başlayabilmesi için ise 2.25 seviyelerinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 2.42 seviyeleri ile 2.70-3.05 bandı hedeflenebilir.

Kısa vadeli yükselen hareket içinde 2.25 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, teknik anlamda yükseliş hareketinin sınırlı kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının önemli bir işareti olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla, hissede kısa vadeli yükselen hareket içinde 2.25 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir.

Hissede önemli destek noktaları ise 1.66, 1.61 ve 1.55 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak da 1.52 seviyesi izlenebilir. Kısa vadede 2.25 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması, hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda ise, teknik olarak 1.52 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlayacağı düşünülebilir.

Hiç yorum yok: