28 Nisan 2016 Perşembe

Fed, Haziran ayında faiz artırımı için kapıyı açık bıraktı, ancak acelesi yok, ABD endeksleri vadeli tarafta %0,65 dolayında eksi, dolar endeksi 94,07'ye geriledi

Federal Açık Piyasa Komitesi bugün sona eren 2 günlük toplantısında; faiz oranlarını değiştirmedi. Faiz artırımı için acele olmadığı sinyalini; veren Fed, 14-15 Haziran'da yapılacak toplantıda faiz artırımı için; kapıyı açık bıraktı. 

FOMC toplantısının ardından yapılan açıklamada istihdam piyasasının; ekonomideki yavaşlamaya rağmen daha fazla iyileşmeye devam ettiğini ve; enflasyonu yakından izlemeyi sürdürdüğünü vurguladı.; FOMC açıklamasında, global ekonomik ters rüzgarları takip etmeye devam; ettiğini belirtirken bir önceki açıklamasındaki global ekonomik,; finansal gelişmelerin risk yarattığı ifadesini, bu açıklamasından çıkardı.

Açıklamada, "Komite enflasyon göstergelerinin ve global ekonomik, finansal gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor" ifadeleri; kullanıldı.; Bununla birlikte Fed hanehalkı harcamaları yavaşlarken, hanehalkı; reel gelirilerinin sağam bir hızla arttığını ve tüketici güveninin; yüksek kalmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Fed, enflasyonda son dönemde yaşanan toparlanmaya rağmen,; enflasyonun düşük enerji fiyatları nedeniyle kısa vadede düşük; kalmaya devam etmesinin beklendiğini ifade ederken enflasyonun; orta vadede yüzde 2 hedefine yükseleceğine güvenmeyi sürdüğünü de belirtti.

Hiç yorum yok: