6 Ocak 2016 Çarşamba

VİOP Teknik Analizi 06/01/2016

Çin kaynaklı kaygıların, Suudi Arabistan ile İran arasında ortaya çıkan gerginliğin piyasalarda olumsuz etkileri devam etmektedir. Ayrıca uluslararası piyasalarda ABD dolarındaki güçlenmenin, petrol fiyatlarındaki düşüşün yeni bir ivme kazanmasının global tarafta borsaların dünkü toparlanma hareketlerinin sonrasında bugün yeniden satışa dönmesine neden olduğu gözlenmektedir. Yurtiçi piyasaların da dışarının etkisiyle bugün güne yine negatif başlayacağını, endeks kontratlarında satıcılı bir açılış olacağını tahmin ediyoruz.

Gün boyunca dışarıya bağlı hareketler yaşanacağını, gün içinde teknik nedenlerden dolayı tepki niteliğinde zayıf yukarı hareketlerin olacağını düşünüyoruz. Ancak global taraftaki kaygılar toparlanmaları bugün de sınırlamaya devam edecek gözükmektedir. Bu nedenle, gün içindeki olası yukarı hareketler, kısa süreli ve günlük uzun pozisyonlarda kapanmak, stop loss tanımlanarak kısa süreli short pozisyon almak için fırsat olarak değerlendirilebilir. 


Oynaklığın her iki yönde yüksek olduğu bir dönem içinde olduğumuzdan stop loss tanımlanmadan uzun ya da kısa alınacak pozisyonların riskini oldukça yüksek görüyoruz. Bundan dolayı, stop loss tanımlanmadan kısa ya da uzun pozisyon alınmasını önermiyoruz.

Şubat kontratında bugünkü ilk destek noktası 86,600 seviyesindedir. Diğer destek noktaları 86,000 ve 85,200 seviyelerindedir. Kontrat üzerinde etkili olacak satışların, teknik açıdan 86,600 seviyesinin üzerinde ilk etapta durulmasını beklenebilir.  Bu seviyenin altına inilmesi halinde, diğer önemli bir denge bölgesi olarak 85,200 seviyesi takip edilebilir.

İlk önemli direnç noktası ise 88,100 seviyesindedir. Diğer direnç noktaları 88,700 ve 89,400 seviyelerindedir. Kontratta toparlanma hareketleri içinde de, dün olduğu gibi ilk aşamada 88,100 seviyesinin test edileceğini, bu seviyenin aşılması halinde, toparlanmanın 89,400 seviyesine doğru süreceğini tahmin ediyoruz. Daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için 89,400 seviyesinin aşılması gerekmektedir.
           
Şubat kontratında 85,200 seviyesine stop loss konularak, 86,600 seviyesinin altına yaşanacak sarkmalarda kısa süreli trade amaçlı uzun pozisyon alınabilir. Ancak 85,200 seviyedeki desteğin bozulması durumunda, kontrat üzerinde satış baskısının daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, böyle bir durumda bu seviyenin üzerinde alınan uzun pozisyonların tutulmamasını, kapatılmasını, yeni pozisyon almak için 84,000 seviyelerine yaşanacak sarkmaların gözlenmesini öneriyoruz.


Kısa pozisyon almak için de 89,400 seviyesine stop loss konularak, ilk olarak 88,100 seviyesinin üzerine yaşanabilecek hareketler takip edilebilir. Olası bir yukarı harekette 89,400 seviyesinin aşılması durumunda ise, kısa pozisyonun kapatılması, yeniden kısa pozisyon almak için 90,700 seviyesine doğru oluşabilecek hareketlerin hedeflenmesi doğru olacaktır. 

teb ytr

Hiç yorum yok: