8 Eylül 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz

BIST'in yeni haftaya hafif yukarıda başlayacağını, endekste üç haftadır etkili olan yükseliş eğiliminin hafta başında da korunacağını düşünüyoruz. Özellikle ECB'nin geçen haftaki toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların, ABD'de beklentilerden zayıf gelen Ağustos ayı tarımdışı istimdam verilerinin pozitif etkileri sürecek gözükmektedir.
 
Bugün açıklanacak Temmuz ayı sanayi üretimi, Çarşamba günü açıklanacak ikinci çeyrek büyüme ve Perşembe günü açıklanacak Temmuz ayı cari işlemler dengesi verileri de yakından izlenecektir.
 
BIST'te üç haftadır etkili olan yükselen hareket içinde ana destek noktası olarak bu hafta 80500 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde, yükseliş eğiliminin kısa vade için sürmesini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 84000 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz.
 
Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesinde bulunması 84000 seviyesinin aşılmasının ilk etapta güç olacağını, bu seviyeye  yaklaştıkça satış baskısının yeniden artacağını, endekste kısa süreli yeni düzeltme hareketlerinin oluşacağını göstermektedir. Bu nedenle, BIST'te 84000 seviyesine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebilmesi yönündeki tavsiyemizi yeni haftaya başlarken de korumaktayız.
 
BIST üzerinde etkili olacak satışların ise ilk aşamada 80500 seviyesine yaklaştıkça durulacağını düşünmekteyiz.  Bu seviyenin altına inilmesi halinde, 78600 seviyesine doğru yeni bir yönelimin başlaması beklenebilir. Geri çekilme hareketleri içinde özellikle 78600 seviyenin altına inilmediği sürece de, düzeltme hareketlerinin kısa süreli kalmasını beklemekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını öneriyoruz.

Hiç yorum yok: