15 Eylül 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz 15/09/2014

FED'in faiz artırımlarını öne çekebileceğine yönelik kaygıların, USD/TL paritesinde gözlenen yükselişin  olumsuz etkilerinin bu hafta da süreceğini düşünüyoruz. Hafta ortasındaki FED toplantısı öncesi  yeni haftaya da BIST'in satış ağırlıklı başlamasını, yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin, ABD  10 yıllık faizlerindeki yükselişin, kurlarda yukarı hareketin sürüyor olmasının endeksin açılışını negatif etkilemesini bekliyoruz.
 
FED'den Çarşamba akşamı yapılacak açıklamada para politikası konusunda daha şahin bir tutum alınmaya başlamasının, özellikle gelişen ülke piyasalarında geçen hafta artan satış baskısının devam etmesine neden olacağını tahmin ediyoruz. Şahin tonda olmayan mesajların kısa süreli bir rahatlama yaratacağı, endekslerin bir miktar toparlanmasını sağlayacağı söylenebilir.
 
BIST'te FED toplantısı öncesi teknik nedenlerden dolayı oluşacak yukarı hareketlerin sınırlı kalmasını, bir haftadır etkili olan alçalan hareketin sürmesini beklemekteyiz.
 
BIST’te alçalan hareket içinde önemli bir destek noktası olarak 77000 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli bir destek 74500 seviyesindedir. Bu seviyeleri endeksin alçalan hareket içinde tepki verebileceği bölgeler olarak takip edilebilir.
 
Olası yukarı yönlü hareketlerde ise ilk etapta 78600-80500 bandına doğru bir toparlanma hareketi beklenebilir. BIST'in geçen hafta Salı gününden beri artan satış baskısından kurtulabilmesi, toparlanmaların kalıcı hale gelebilmesi, endeksin daha olumlu bölgeye dönebilmesi için de 80500 seviyesinin yeniden üzerine çıkması gerektiğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok: