28 Ağustos 2014 Perşembe

Günlük Teknik Analiz

BIST'te bugün de genelde alıcılı bir seyrin etkili olmasını, endekste yaklaşık iki haftadır gözlenen yükseliş eğiliminin korunmasını bekliyoruz. Özellikle yurtdışı borsalardaki yükseliş eğiliminin, ECB’nin 4 Eylül’deki toplantısında parasal gevşeme yönünde yeni bir adım atılabileceği beklentilerinin, kurlarda ve faizlerde hafta başından beri yaşanan gevşemenin olumlu etkilerinin süreceğini düşünüyoruz.  
 
BIST'te kısa vade için önemli bir referans noktası olarak izlediğimiz 80500 seviyesinin üzerinde, teknik açıdan satış baskısının durulacağını, endekste yükselişin 82000-84000 bandına doğru süreceğini düşünmekteyiz.
 
Ancak aşırı alım bölgesine yönelen en kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, 84000 seviyesine yaklaştıkça piyasa üzerinde satış baskısının yeniden artması, endekste yeni düzeltme hareketlerinin oluşması beklenebilir. Bu nedenle, BIST'te 84000 seviyesine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebileceğini düşünüyoruz.
 
Ana destek noktası olarak ise 78600 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 78600 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: