27 Ağustos 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz

BIST'te yaklaşık bir haftadır etkili olan yükseliş eğiliminin sürdüğünü görüyoruz. Herhangi bir faiz değişikliğinin beklenmediği Merkez Bankası PPK toplantısı öncesinde BIST'in, bugün de güne yukarıda başlayacağını düşünüyoruz. Özellikle yurtdışı borsalardaki yükseliş eğiliminin, ECB’nin 4 Eylül’deki toplantısında parasal gevşeme yönünde yeni bir adım atılabileceği beklentilerinin, TL'de hafta başından beri gözlenen toplanmanın olumlu etkileri sürecek gözükmektedir.
 
Ancak PPK'dan gelebilecek süpriz bir faiz indiriminin (50 baz ve üzeri) kur üzerinde yaratabileceği baskıdan dolayı gün içinde satışlara neden olduğu görülebilir. Bu nedenle, PPK'dan  çıkacak faiz kararı da bugünkü piyasa hareketleri üzerinde önemli ölçüde etkili olacak.
 
BIST'te 80500 seviyesinin üzerinde, teknik açıdan satış baskısının durulmasını, endeksin 82000-84000 bandına doğru yönelmesini beklemekteyiz. Ancak aşırı alım bölgesine yönelen en kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, 82000 seviyesinin üzerine ataklarda piyasa üzerinde satış baskısının yeniden artması beklenebilir. Bu nedenle, BIST'te 82000 seviyesinin üzerine atakların ilk aşamada mevcut pozisyonlarda satıp, daha aşağıdan almak için fırsat olarak görülebileceğini düşünüyoruz.
 
Ana destek noktasının ise 78600 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Piyasa üzerinde etkili olacak satışların da, ilk etapta 78600 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı, 78600 seviyesine stop loss konularak, BIST'te düşüşlerin de yeni pozisyon almak için fırsat olarak kullanılmasını öneriyoruz.

Hiç yorum yok: