18 Ağustos 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz

Geçen haftayı satış ağırlıklı kapatan BIST'in, yeni haftaya hafif yukarıda başlamasını bekliyoruz. Ancak piyasa üzerinde geçen hafta satışlara neden olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politik tarafta ortaya çıkan belirsizliklerin, Türkiye'nin kredi notuyla ilgili reyting şirketlerinden gelen olumsuz değerlendirmelerin negatif etkilerinin bu hafta da süreceğini, endekste yukarı hareketleri sınırlamaya devam edeceğini düşünüyoruz.
 
BIST’te yaklaşık üç haftadır etkili olan alçalan hareket içinde 77000 seviyesinin altında satışların, 74500 seviyesine yaklaştıkça durulacağını tahmin etmekteyiz. Bundan dolayı, 74500 seviyesine stop loss konularak, geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.
 
Yukarı yönlü ataklarda ise ilk etapta 78200-80500 bandına doğru bir hareket beklemekteyiz. BIST'in alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için 80500 seviyesinin aşılması önemli. .
 
Ancak teknik göstergelerin olumsuz sinyalleri 80500 seviyesinin aşılmasının kısa vade için güç olacağını, bu seviyeye yakın piyasa üzerinde satış baskısının yeniden artacağını göstermektedir. Bu nedenle, BIST'te yukarı atakların satış fırsatı olarak kullanılması yönündeki önerimiz bu hafta da devam etmektedir.

Hiç yorum yok: