25 Ağustos 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz - 25/08/2014

BIST'in yeni haftaya hafif yukarıda başlamasını, FED Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günkü konuşmalarının şahin tonda olmamasının yurtdışı borsalarda haftaya başlarken neden olduğu yükselişlerin, kurlardaki gevşemenin endeksin açılışını olumlu etkilemesini beklemekteyiz. Herhangi bir faiz değişikliğinin beklenmediği bu hafta Perşembe günkü PPK toplantısı da önemli görülmektedir.
 
BIST'te yukarı yönlü ataklarda ilk etapta 79200-80500 bandının test edileceğini düşünmekteyiz. BIST'te daha uzun süreli bir hareket için 80500 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu durumda, bir üst hedef olarak 82000 seviyesi gösterilebilir. 
 
Ancak orta vadeli göstergelerin olumsuz sinyallerinden dolayı 80500 seviyesinin aşılmasının kısa vade için güç olacağını, bu seviyeye yakın piyasa üzerinde satış baskısının yeniden artacağını tahmin etmekteyiz. Bu nedenle, BIST'te yukarı atakların kısa vade için satış fırsatı olarak kullanılmasını öneriyoruz
 
Önemli destek noktası olarak ise 77000 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Piyasa üzerinde geçen hafta durulma gösteren  satış baskısının yeniden artması halinde de, ilk etapta 77000 seviyesine yaklaştıkça durulmasını beklemekteyiz. Bundan dolayı, 77000 seviyesine stop loss konularak, BIST'te pozisyon alınması yönündeki tavsiyemizi bu hafta için de korumaktayız.

Hiç yorum yok: