18 Ağustos 2014 Pazartesi

Tekfen Holding Teknik Analizi

Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların geçen hafta içinde 4,70 seviyesinde dengelendiğini görmekteyiz. Teknik açıdan hissede kısa vadeli yeni bir yükseliş eğilimi gözlenmektedir. Bu hafta 4,92 seviyesi ana destek olarak ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 5,00 seviyesi ara destek noktası olarak etkili olacaktır.
 
Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönen sinyalleri dikkate alındığında, hissede 4,92 seviyesinin üzerinde, yükseliş eğiliminin sürmesi, önümüzdeki süreçte ilk etapta 5,30 seviyesinin (70 günlük hareketli ortalama) test edilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,92 seviyesine stop loss konularak, hissede pozisyon alınmasını öneriyoruz.
 
4,92 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, yükseliş eğiliminin bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye ediyoruz.
 
Hissede yukarı hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,30 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu durumda, orta vade sırasıyla 5,42 seviyesi ile 5,88 seviyesi hedeflenebilir.

Hiç yorum yok: