8 Ağustos 2014 Cuma

Günlük Teknik Analiz

BIST'in bugün de güne satış ağırlık başlayacağını, artan jeopolitik risklerin, kurlarda ve faizlerdeki yükselişin olumsuz etkilerinin süreceğini düşünüyoruz.

Gün içinde teknik nedenlerden dolayı tepki niteliğinde zayıf yukarı yönlü hareketlerin olması beklenenilir. Ancak Moody's in bugün açıklanacak Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirme raporu ve Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimleri öncesi risk alma eğiliminin düşük olacağını, artan jeopolitik risklerin de etkisi ile yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceğini tahmin etmekteyiz.

BIST'te alçalan hareket içinde 79000 seviyesinin altında, düşüşün 77000 seviyesine doğru sürmesini beklemekteyiz. Aşırı satıma yönelen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, BIST'te 77000 seviyesinin altına sarkmalarda tepki niteliğinde yeni yukarı atakların oluşması beklenebilir. Bundan dolayı, 77000 seviyesine stop loss konularak, endekste alçalan hareket pozisyon alınabileceğini düşünüyoruz.
 
Önemli direnç noktası ise 80500 seviyesinde bulunmaktadır. Yukarı yönlü ataklarda da ilk etapta 80500 seviyesinin test edileceğini, bu seviyenin üzerine dönülmesi halinde, 82000-84000 bandına doğru yeni bir hareketin oluşacağını düşünmekteyiz.

Hiç yorum yok: