7 Nisan 2014 Pazartesi

Tekfen Holding Teknik Analiz


Kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak bu hafta 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 4,66 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 4,95, 4,86 ve 4,77 seviyeleri ara destek noktasları olarak etkili olacaktır.
 
Olası geri çekilmelerde özellikle 4,66 seviyesinin altına inilmediği sürece, düşüşlerin sınırlı kalacağını, kısa vadeli yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk etapta 200 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 5,14 seviyesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa-orta vadeli göstergelerin olumlu sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,66 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Kısa vadeli yükselen hareket teknik açıdan 4,66 seviyesinin altına inilmesi ile bozulmuş olacaktır. Hareketin bu yönde olması durumunda, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissede daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,14 seviyesinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 5,42 seviyesi ile 5,82 seviyesi gösterilebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,14 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,42 ve 5,82 seviyeleri gözlenebilir.
 

Hiç yorum yok: