14 Mart 2014 Cuma

Vakıflar Bankası Teknik Analizi


Hisse üzerinde orta vadeli alçalan hareket içinde son dönemde yoğunlaşan satışların 3,19 seviyesindeki ana destek noktasının üzerinde dengelendiğini görmekteyiz. Teknik açıdan  hafta başından beri yeni bir yükseliş eğilimi takip edilmektedir.
 
Ana destek noktası olarak 3,19 seviyesi önemini korumaktadır. Ara destek noktaları olarak 3,28 ve 3,23 seviyeleri izlenebilir.
 
Olası geri çekilmelerde 3,19 seviyesinin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin sınırlı kalacağını, yükseliş eğiliminin süreceğini, önümüzdeki süreçte ilk etapta 3,49-3,85 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 3,19 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
3,19 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, yükseliş eğiliminin de bozulacağını, hissenin orta vadeli alçalan hareket içinde yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, yükselişin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 3,85 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 3,95-4,15 bandı ile 4,36 seviyesi hedeflenebilir. 3,54 ve 3,61 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 3,85 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 3,95, 4,15 ve 4,36 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: