8 Ocak 2014 Çarşamba

Vakıflar Bankası Teknik Analizi


Hisse üzerinde Aralık ayı içinde yoğunlaşan satışların bollinger bandın alt çizgisine denk gelen 3,49 seviyesinde dengelendiği görmekteyiz. Teknik açıdan hissede son iki haftadır yeni bir toparlanma hareketi takip edilmektedir.

 

Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, olası geri çekilmelerde ana destek noktası haline gelen 3,67 seviyesinin altına inilmediği sürece, toparlanma hareketinin devam etmesi, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 4,10-4,40 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 3,67 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 3,89, 3,79 ve 3,71 seviyeleri izlenebilir.

 

Düşüşlerde 3,67 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, yükseliş eğiliminin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.

 

Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 3,49 seviyesinden başlayan yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise ana direnç konumunda bulunan 4,40 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 4,77-5,00 bandı ile 5,32 seviyeleri hedeflenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,40 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 4,77, 5,00 ve 5,32 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: