13 Aralık 2013 Cuma

Vakıfbank Teknik Analizi

Hisse üzerinde kısa vadeli alçalan trend baskısının sürdüğünü takip etmekteyiz. Ana destek noktası olarak orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 4,10 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Ara destek noktaları olarak 4,45, 4,36, 4,32 ve 4,21 seviyeleri izlenebilir.
 
Hisse üzerinde son dönemde artan satış baskısının sürmesi halinde, teknik açıdan 4,10 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden önümüzdeki süreçte 4,63-4,90 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru yukarı yönlü yeni atakların oluşacağı söylenebilir. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,10 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
4,10 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınacak pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 4,90 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,32 seviyeleri ile 5,60 seviyeleri hedeflenebilir.  4,67, 4,72 ve 4,77 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,90 seviyesine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,32 ve 5,60 seviyelerine oluşabilecek hareketler gözlenebilir.

Hiç yorum yok: