3 Eylül 2013 Salı

Tav Havalimanları Analizi

-          Türkiye’de havayolunu kullanan yolcuların yaklaşık yarısı TAV’ın işlettiği havalimanlarını kullanıyor (İstanbul Atatürk, Ankara ve İzmir). Dolayısıyla Türkiye’de havayolu taşımacılığının büyümesi şirket için önemli bir potansiyel sunuyor. Yurtdışında ise TAV Havalimanları Holding Tunus, Gürcistan, Makedonya, Letonya-Riva’da faaliyet gösteriyor.
 
-          Şirket 2Ç13’te güçlü finansallar açıkladı ve beklentileri aştı.
 
-          Önümüzdeki dönemlerde de güçlü yolcu sayısı ile gelir büyümesi ve sabit maliyetler nedeniyle karlılık artışı bekleniyor.
 
-          Fransız ortağı ADP ile uzun vadede daha hızlı büyüyebileceğini, ve İstanbul’a odaklı mevcut portföyünü çeşitlendirebileceğini düşünüyoruz. New York’taki La Guardia Airport’un işletim hakkı için açılacak ihaleye katılacak.

 
-          İhalesini kaybettiği yeni İstanbul Havalimanı’nın finansmanı, inşaatı ve faaliyete başlamasının gecikmesi şirket hisseleri olumlu etkileyebilir.
 
-          Bir miktar döviz borcu olsa da gelirlerinin büyük bir kısmı döviz cinsi olduğu için TL’nin değer kaybetmesinden operasyonel olarak çok olumlu etkileniyor.
 
Teknik yorum: 10.40 seviyesinden başlayan toparlanma hareketi görülüyor. 11.50-12.00 bandına kadar ilk etapta toparlanma beklenebilir. Bir üst hedef 12.40. destek olarak ise 10.40 ve 10.00 seviyeleri önemli. 10.00 aynı zamanda ana stop loss olarak gözüküyor.

Hiç yorum yok: