3 Eylül 2013 Salı

Aslan Çimento Analizi

-          Aslan Çimento’nun %96.7’si OYAK’a ait.
 
-          Aslan Çimento OYAK’ın Aslan Beton’da bulunan %24.24 hissesini 8.8 mln TL bedelle satın almaya karar verdi. Böylelikle Aslan Beton’un tamamının sahibi olmuş olacak. Ancak şirketin halihazırda zarar eden hazır beton faaliyetlerindeki payını artırması olumsuz olarak değerlendirilebilir. Hazır beton işi çimento işine göre daha az karlı bir segmenttir.
 
-          Şirketin 9 Eylül’de olağanüstü genel kurulu yapılacak. Genel Kurul’un gündemi esas sözleşme değişikliği ile ilgili, yani gündem herhangi bir sermaye artışı ile ilgili değil.  Zaten kayıtlı sermaye sisteminde şirketin bedelsiz sermaye artışı yönetim kurulunun alacağı karar ile gerçekleşebilmekte. Diğer yandan ASLAN’ın 1 hisseye yaklaşık 1 hisse kadar bedelsiz hisse verme potansiyeli bulunduğunu söyleyebiliriz.

 
-          Aslan Çimento Marmara bölgesinde (Kocaeli) faaliyet gösteriyor. Türkiye’de toplam çimento tüketiminin yaklaşık %40’ı Marmara bölgesinde gerçekleşmekte. Marmara bölgesinde planlanan büyük altyapı projeleri ve konut sektöründeki gelişmeler talebi destekleyebilir.
 
-          Geçen seneye göre şirket bu sene ilk altı ayda yaklaşık %20 ciro artışı yakaladı. Yine karlılık da geçen seneye göre iyileşme kaydetti. Kur riski bulunmayan şirketin 42 mln TL olan net borcu da riskli olmayan sınırlar içerisinde.
 
-          Son finansallarına göre yaklaşık 43x F/K ve 68x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem gören şirket BIST’teki en pahalı çimento şirketlerinden bir tanesi.
 
Teknik yorum: Hissede düşüş trendinin sürdüğünü ve teknik göstergelerdeki zayıflığın devam ettiği görülüyor. 30 önemli bir destek seviyesi, diğer önemli destek seviyesi 28.50. Hissede 28.50’ye doğru yeni sarkmalar görülebilir, bu seviye ana stop loss seviyesi olarak takip edilebilir. Önemli dirençler ise 44.75 ve 47.00.

Hiç yorum yok: