24 Eylül 2013 Salı

Işıklar Yatırım Holding (ISYHO)

 
-     Işıklar Holding’in %33.2’ine sahip olduğu Işıklar Yatırım Holding, ağırlıklı olarak kağıt torba (ambalaj) sektöründe faaliyet göstermesinin yanısıra döküm ve beton faaliyetlerinde de bulunmakta.
 
-     Işıklar Yatırım Holding, sınai tipi kağıt torba üreten Işıklar Ambalaj’ın ve henüz faaliyeti bulunmayan Ege Kraft’ın tamamına sahip. Şirket ayrıca, halkı açık şirketlerden Cemaş Döküm’ün (CEMAS) %76.6’sına ve Niğbaş Niğde Beton’un (NIBAS) da %79.6’sına sahip. Bu iki halka açık şirketlerdeki payların mevcut piyasa değeri yaklaşık 145 mln TL.  Ayrıca, iş makinaesi tedarik eden Sif Otomotiv ve HMF Makine şirketlerindeki yatırımlarını da şirket bilançosunda 104 mln TL olarak gösteriyor. Yaklaşık 10 mln TL net borcu bulunan Işıklar Yatırım Holding’in piyasa değeri ise 64 mln TL.

 
-     Şirketin konsolide cirosunun yaklaşık üçte birini ambalaj işinden yaklaşık yarısını ise döküm işinden elde etmekte. Beton işinin payı ise %15-20 kadar. Şirket hiçbir faaliyet kolunda operasyonel olarak kar elde edemiyor. Ancak özsermaye yöntemiyle finansallarına yansıttığı Sif Otomotiv ve HMF Makine yatırımlarından şirket 2013 ilk yarısında yaklaşık 7 mln TL kar kaydetti. Bunun dışında döviz varlıkları nedeniyle şirket bu dönemde kur farkı geliri yazdı ve 13.6 mln TL net kar açıkladı.  
 
-     Şirketin Haziran sonu itibariyle borçluluğu çok düşük. Ancak, Işıklar Yatırım Holding en son 3 yıl vadeli 50 mln TL (faizi hazine faizinin %2-%6 üzerinde) borçlanma kağıdı ihraç etme kararı aldı. Şirketin ilişkili taraflardan (özellikle Işıklar Holding’den) yaklaşık 78 mln TL net alacağı bulunmakta.
 
Teknik yorum: Orta vade için düşüş trendi devam ediyor. Tarihi dip olan 0.43 ana destek ve stop loss. Kısa vadeli hedef ise 0,53.

Hiç yorum yok: