5 Eylül 2013 Perşembe

İş Bankası C Teknik Analizi

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan hareket içinde, ana destek noktası olarak yılın en düşük seviyesi olan 4,59 seviyesini takip etmekteyiz. 4,73 ve 4,67 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hisse üzerinde hafta başından beri artmaya başlayan satış baskısının sürmesi durumunda, teknik açıdan 4,59 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden "ikili dip" formasyonu hareketi içinde ilk etapta 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 4,98 seviyesindeki ana direnç bölgesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. En kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine yönelmiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 4,59 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 

4,59 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlayacağını, orta vadeli alçalan hareket içinde hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.
 
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketinin oluşabilmesi için ise 4,98 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,38 seviyeleri ile 5,60 seviyeleri hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak 4,82, 4,86 ve 4,90 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 4,98 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,38 ve 5,60 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: