30 Temmuz 2013 Salı

Türk Traktör Teknik Analizi

Orta vade için yükseliş trendini sürdüren hissede, ana destek noktası olarak 57,00 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışların sürmesi halinde, teknik açıdan  57,00 seviyesine yaklaştıkça durulacağını, düşüşlerin orta vadeli yükselen hareket içinde oluşan kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak kalacağını, önümüzdeki süreçte ilk aşamada 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 62,00 seviyelerine doğru bir hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 57,00 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde alınacak pozisyonların riskini düşük görmekteyiz.
 
57,00 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda ise, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, düzeltme hareketinin daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz.

 
Hissenin son dönemde etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 62,00 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 63,25 seviyeleri ile 66,00 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 62,00 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 63,25 ve 66,00 seviyeleri gözlenebilir.
teb ytr

Hiç yorum yok: