25 Haziran 2013 Salı

Barclays de Türk bankaları için hedef düşürdü

Barclays, Orta-Doğu Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika (EEMEA) bölgesi bankacılık sektörü için dün hazırladığı raporda, FED'in yıl sonuna kadar varlık alım miktarının azaltacağını sinyalini vermesi ile birlikte gelişmekte olan ekonomiler için daha zorlu bir döneme gidildiğini belirterek, EEMEA bölgesi bankacılık sektörü için görünümü 'negatif'e indirdi. 
 
 

 EEMEA bölgesi banka hisselerinden yıl başından bu yana yaşanan yüzde 16'lık düzeltmeye rağmen, değerlemelerin geldikleri seviyelerin hala yeterince çekici olmadığını belirten Barclays, bankacılık sektörünün yavaş ekonomik büyümeye bağlı olarak kar beklentilerinde indirim, yüksek fonlama maliyeti ve yüksek sorunlu kredi oranı gibi risklerle karşı karşıla kalacağını savundu. 
 
 

Türk ve Güney Afrika bankalarının en kırılgan bankalar olduğunu savunan Barclays, en az kırılgan olarak Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya bankalarını gösterdi. Rusya bankalarının ise bunların arasında olduğunu ifade etti.
 
 

Barclays, takip ettiği Türk bankalarından İş Bankası, Akbank ve YKB için tavsiyelerini aşağı çekti.
 
 
Barclays, Akbank için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'eşit ağırlık'a indiriken, fiyat hedefini de 11.30 TL'den 9.54 TL'ye düşürdü.
 
 

İş Bankası için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'ağırlığını azalt'a çeken Barclyas, İş Bankası C için fiyat hedefini 8.65 TL'den 6.57 TL'ye indirdi.
 
 

YKB için tavsiyesini 'eşit ağırlık'tan 'ağırlığını azalt'a indiren Barclays, fiyat hedefini de 5.80 TL'den 4.97 TL'ye düşürdü. 
 
 

Barclays, Garanti Bankası için tavsiyesini 'eşit ağırlık', Halkbank için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak korurken, her iki banka için fiyat hedeflerini düşürdü. 

 

Hiç yorum yok: