25 Haziran 2013 Salı

ALCTL: Alcatel Lucent Global'in 3 yıllık "'Geçiş Planı" hk.

Alcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş.'nin % 65 lik hissesinin ana sahibi olan, Alcatel Lucent Global'in 3 yıllık "'Geçiş Planı"nın ana hatları ekteki şekilde paylaşılmıştır.


Alcatel-Lucent IP Ağ ve Ultra Geniş Bant erişimine odaklanacak

Alcatel-Lucent 3 yıllık geçiş planı çerçevesinde IP Ağ, Ultra Geniş Bant erişimine odaklanacak. Alınacak finansal ve idari önlemlerle gelirler artarken, borç miktarı azalacak

Alcatel-Lucent'in 3 yıllık global geçiş planı açıklandı. Yeni plana göre şirket, geleceğin yüksek performanslı iletişim ağlarının en verimli şekilde çalışmasını sağlayan IP Ağ, Ultra Geniş Bant erişimi, yüksek kalite ve değerde ekipman geliştirilmesi gibi alanlarda yoğunlaşacak ve aynı zamanda uzman hizmet tedarikçisi olarak faaliyet gösterecek. Plan, alınacak finansal önlemlerle de desteklenecek. Geçiş Planı çerçevesinde 2013-2015 dönemi sonunda gelir artışı, bir milyar Euro sabit gider tasarrufu, bir milyar Euro'nun üzerinde varlık satışı, iki milyar Euro yeniden borç yapılandırması ve iki milyar Euro gelecek borç azalışı hedefleniyor.


Alcatel-Lucent Global CEO'su Michel Combes şirketin yeni stratejisi hakkında şunları söyledi:
"Planımız net hedefleri olan, güçlü ve tam anlamıyla sorumluluk sahibi bir liderlik takımı tarafından hayata geçirilecek. Kendi kendini finanse edecek şekilde tasarlanan Geçiş Planı ile gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler koyduk ve bu hedefleri temel yetkinliklerimiz ile birleştirdik. Önümüzdeki 3 yıl içinde bir milyar Euro'luk sabit gider tasarrufu elde etmeyi hedefliyoruz. En az bir milyar Euro yaratması beklenen varlık satışlarını da dikkatle planladık."

Alcatel-Lucent açıklanan plan çerçevesinde, Çekirdek Ağ gelirlerini yüzde 15 oranında arttırarak, 2012 yılında elde edilen 6.1 milyar Euro'luk gelirini 2015 yılında 7 milyar Euro'nun üzerine çıkartmayı planlıyor. Bu segmentte 2012 yılında yüzde 2.4 olarak gerçekleşen faaliyet k rının ise 2015 yılında yüzde 12.5'in üzerine çıkartılması hedefleniyor.

Alcatel-Lucent'in Bell Laboratuarları IP Ağ, Ultra Geniş Bant erişimi alanlardaki büyümeyi kolaylaştırmak üzere inovasyon motoru olarak hizmet edecek. Araştırma ve Geliştirme faalietlerinde, 2013'ten 2015 yılına kadar %8 bir artış öngörülürken, özellikle IP Ağ ve Ultra Geniş Bant Erişimine odaklanılacak. Bu alanlar 2015 yılındaki toplam AR&GE yatırımının %85'ini temsil edecek.

Aynı dönemde fikri mülkiyet portföyünün değerlendirilmesi amacıyla özel bir kar merkezi kurulması hedefleniyor. Bu merkez aracılığıyla, şirketin 30 binden fazla patent ve 16 bin uygulamadan oluşan portföyünden gelir akışı elde edilmesi amaçlanıyor.

Hiç yorum yok: