29 Mayıs 2013 Çarşamba

UBS Report

THE LIRA
 
UBS bugün yayınladığı raporda zayıf bankacılık karları, yüksek enflasyon ve artan faizlerin Türk hisse senetleri için çok daha olumlu olmaması engellediğini belirtti.
UBS bugün yayınladığı raporda, Türk hisse senetlerini şu anda EEMEA bölgesindeki benzerlerine göre önemli oranda primli işlem gördüklerini, yıl başından bu yana Türk hisselerinin yüzde 15 getiri sağladığını ve 12 aylım Fiyat-Kazanç oranı tahminlerine göre MSCI Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi'nin yüzde 11 üzerinde işlem gördüklerini vurguladı.

Kar tahminlerinde yapılan revizyonların pozitif bir ivmeye işaret ettiğini ancak değerlemeler ve karların düşük faiz oranlarından aldıkları desteğin sona ermekte olduğunu ifade eden UBS, BIST'ın son 12 aydır düşen tahvil faizlerinden aldığı desteği kaybedeceğini düşündüklerini vurguladı.

Türkiye'nin makro dinamiklerinin cari likidite şartları altında çekiciliğinin farkında olduklarını belirten UBS, bununla birlikte yüksek enflasyon, artan faiz oranları ve zayıf bankacılık karlarının Türk hisseleri için çok daha olumlu olmalarını bu noktada engellediğini belirtti.

UBS raporuhda, Türkiye'de en çok beğendiği hisseler olarak Halkbank, Garanti Bankası, Emlak GYO, Coca-Cola Içecek ve THY'yi, en az beğendiği hisseler olarak Tüpraş, Ford Otosan ve Anadolu Efes'i sıraladı

Hiç yorum yok: