28 Mayıs 2013 Salı

TÜRK TRAKTÖR

Cazip getiri potansiyeli. Turk Traktör için fiyat hedefimiz düşük iskonto oranı ve yukarı yönlü giden benzer şirket çarpanlarını modelimize yansıtarak fiyat hedefimizi 9% arttırıyoruz. 6%’lık temettü verimi ile birlikte 12 aylık hedef fiyatımıza 18%’lik bir getiri potansiyeli sunduğu için hisse için tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz. Hisse, tavsiyemizi TUT’a çektiğimiz 5 Mart 2013 tarihinden itibaren piyasanın 10% altında performans göstererek 2. yarıda finansallarında beklediğimiz önemli toparlanma öncesi ve benzer şirketlere göre 2014 F/K çarpanında 17% iskontosunu göz önüne aldığımızda cazip bir alım fırsatı sunmaktadır.
2. yarıda finansallarda güçlü toparlanma bekliyoruz. Şirketin iç piyasa traktör satışlarında 2. yarıda toparlanma beklentimize paralel olarak yılın ikinci yarısında geçen seneye göre FAVÖK ve net kar’da 28% ve 26%’lık artış bekliyoruz.  Sene başından itibaren olan hacim daralması baz etkisinden kaynaklanmakta olup hükümet bütçesinde 2013 yılı için tarıma ayrılan 24% lük artış,  Ziraat Bankası kredi faiz desteğindeki yükselme ve düşük faiz ortamı (traktör satışlarının 90%’ı krediyle gerçekleşmekte) bu sene için talebi destekleyen temel unsurlar olarak göze çarpmaktadır. 2013 senesinde piyasanın 2% büyümesini bekliyoruz.
Yılın 2. yarısındaki traktör lansmanı yukarı yönlü risk oluşturmakta. Türk Traktör yılın 2. yarısında ihracat pazarı için yeni bir traktör lansmanı yapacak olup, 2011 sonunda ihracatına başlanan küçük versiyonu oldukça başarılı olmuştu (2012 yılında ihracat hacimlerinin 52% artmasında en büyük pay sahibiydi).  Bu traktörün hitap ettiği pazar daha geniş olup rakamlarımıza yukarı yönlü risk teşkil etmektedir. 
4. nesil motorlara geçiş süresi uzatıldı. Hükümet daha önce belirlemiş olduğu 4. nesil motorlara geçiş süresini Ekim 2014’den Ekim 2016 yılına kaydırdı. Bu ertelemenin uzun süredir beklenen hurda teşviğinin habercisi olabileceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki seçim dönemi öncesinde (muhtemelen 2014) hükümetin yaklaşık 500K adetlik hurda traktörü hedefleyebileceği hurda teşviği programı çıkarması oldukça yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türkiye’deki traktör parkının yaklaşık olarak yarısı 25 yaş üzerindedir (700K).
ykbnk

Hiç yorum yok: