30 Mayıs 2013 Perşembe

Enka İnşaat Teknik Analizi

Orta vadeli yükselen trendin sürdüğünü gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak 5,44 seviyeleri takip edilebilir.  Hissede hafta başında 6,06 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında gelen satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 5,44 seviyesine yaklaştıkça durulması beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satıma yönelmiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir.
 
Alçalan hareket içinde 5,44 seviyesinin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını, orta vadeli hareket içinde önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,06 seviyelerine doğru yeni bir hareketlenme yaşanmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, 5,44 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.
 
5,44 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, orta vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissede düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları  5,78, 5,68, 5,60 ve 5,52 seviyeleri etkili olacaktır.

 
Hissede daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için ise 6,06 seviyelerinin aşılması önemli gözükmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 6,26 seviyeleri ile  6,50 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,06 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,26 ve 6,50 seviyeleri gözlenebilir.
 
teb ytr

Hiç yorum yok: