30 Nisan 2013 Salı

Enka İnşaat Teknik Analizi


Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak 5,38 seviyelerini takip etmekteyiz. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin sınırlı kalmaya devam edeceğini, yükseliş eğiliminin korunacağını, önümüzdeki süreçte ilk etapta 5,68-5,86 aralığına denk gelen gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 5,38 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.

 

5,38 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, orta vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hisse üzerinde satış baskısının yoğunlaşacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. 5,46 seviyesi ara destek noktası olarak etkili olacaktır.

 

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,86 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 6,00 seviyeleri ile 6,24 seviyeleri hedeflenebilir.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,86 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir.  Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 6,00 ve 6,24 seviyeleri takip edilebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: