29 Mart 2013 Cuma

Varantlarda Gune Baslarken - 29 Mart 2013

Dun 85,057 puandan gune %1 yukselerek baslayan IMKB 100 endeksi 1. Seansta kismen kazanclarini geri verdi. 2. Seansta ise gelen alimlarla beraber not artisinin etkisiyle yukselmeye devam etti. Endeks 85,253 puandan kapatirken, deger kazanci %1,26 oldu. Sektor bazinda baktigimizda, bankacilik endeksi XBANK %1,84 gibi kuvvetli bir deger kazanci gozsterirken, sanayi endeksi %0,8’lik sinirli bir yukselis hakimdi. Gunun en cok hacim yaratan hisseleri ise sirasiyla ISCTR, GARAN ve HALKB oldu.

Piyasalarda uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu S&P’nin Turkiye’nin notunu arttirmasinin yankilari devam ediyor. Maliye Bakani Mehmet Simsek  kararda gec kalindigi yonunde yorum yaparken, Turkiye’nin su anki seviyesinin cok otesinde bir degerlendirmeye tabi tutuldugunu ve yapisal reformlara devam edeceklerini belirtti. Simsek ek olarak otoyol ve kopru ozellestirmelerinin sirketlesme alanindaki calismalarin tamamlayip, bu yil icinde halka arzi planaladiklarini belirtti. Sirket haberlerine baktigimizda Turkiye’nin en buyuk bankalarindan Vakifbank’taki surpriz yonetim degisikligi basliklarda. Vakifbank Genel Mudurlugu’nden ayrilan Suleyman Kalkan’in yerine Halil Aydogan atandi. Vakifbank Yonetim Kurulu Baskani da olan Aydogan bu goreve  1 yil once atanmisti. Turk Telekom KAP’a yaptigi aciklamada 9 yil vadeli 150 milyon dolar tutarinda kredi anlasmasi imzaladi. Son olarak, bir suredir mali zorluk icinde oldugu bilinen BMC’nin iflasi istendi.


Standard & Poor's 500 Endeksi  tarihi rekorunu kirmisti. Kibris Rum kesiminde 12 gunden beri kapali olan bankalarin acilmasinda panik yasanmamasi, ABD'de dun S&P 500 endeksinin de rekor yuksek seviyeden kapanmasina katki saglayan bir gelisme olmustu. Asya borsalari Wall Street'in rekor duzeyde kapanmasinin ardindan artida islem goruyor. Asya, Avrupa ve ABD  genelinde pek cok ulkede piyasalar Paskalya tatili nedeniyle kapali oldugunu hatirlatmakta fayda var.

Hiç yorum yok: