11 Mart 2013 Pazartesi

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Hissede geçen hafta içinde 7,76 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz geri çekilme hareketi devam etmektedir. Ana destek noktası olarak bu hafta 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 7,10 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Hisse üzerinde geçen hafta etkili olan satışların sürmesi halinde, teknik açıdan 7,10 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta ana direnç konumuna gelen 7,76 seviyesine doğru bir toparlanma hareketinin başlaması beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine yönelmiş olması bu olasılığı güçlendirmektedir. Bu nedenle, 7,10 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.

 

7,10 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde satış baskısının daha uzun süreye yayılmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını tavsiye etmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 7,42, 7,32, 7,24 ve 7,18 seviyeleri önemli bulunmaktadır.

 


Hissenin geçen hafta ortasından beri etkili olan satış baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için ise 7,76 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 8,00 seviyeleri ile 8,20-8.50 bandı gösterilebilir.  7,68 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.

 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,76 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 8,00, 8,20 ve 8,50 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: