1 Mart 2013 Cuma

AKENERJI Raporu

§  4Ç12 karı beklentimiz doğrultusunda, VAFÖK ise üzerinde. Akenerji SEDAŞ’taki beklenmedik zayıf performansa bağlı olarak, 4Ç12’de 22mn TL zarar açıkladı. Bizim beklentimize (23mn TL zarar) yakın gelirken, CNBC-e beklentisinin (8mn TL net kar) altında kaldı. Satış hacmindeki artışa bağlı olarak 27mn TL gelen VAFÖK ise, piyasa beklentisine yakın, bizim 24mn TL olan beklentimizin üzerinde gerçekleşti. Zarara asıl sebep olan SEDAŞ 1Y13’te satılacağı için sonuçlara piyasanın tepkisinin sınırlı olacağı düşüncesindeyiz.
§  Elektrik ticaretiyle gelirler artarken marjlar düşük kaldı. Doğal gaz fiyatlarındaki artışla beraber Akenerji daha fazla elektrik ticaretine yoğunlaştı ve satışların yaklaşık yarısını kendi üretiminden ziyade bu şekilde gerçekleştirdi. İkili anlaşma fiyatlarındaki artış ve elektrik ticareti gelirlerde yükseliş sağlarken, VAFÖK marjı ise %15.3’te kaldı (YKY:18.7%, CNBC-e:18%).
§  AKCEZ’in katkısı düşük. SEDAŞ’ı barındıran AKCEZ, ana hissedarlara satışı nedeniyle durdurulan faaliyet olarak sınıflandırıldı. AKCEZ’in etkisi Akenerji için 15mn TL gelir beklentimize karşılık, 13mn zarar şeklinde oldu. Öte yandan, Çerkezköy Santrali için ayrılan karşılık 5.6mn TL ile bizim 40mn TL olan beklentimizin altında kaldı ve kar tahminimizden sapmayı engelledi.

§  Net borç 1.33 milyar TL’den 1.29 milyar TL’ye geriledi. Akenerji SEDAŞ satışına ilişkin ilk taksidi tahsil etti (71mn dolar). 14 Ocak 2013 tarihli raporumuzda belirttiğimiz üzere, nakit girişini borç dinamikleri açısından olumlu karşılıyoruz. SEDAŞ’ın gruptan çıkarılması gelecekte Akenerji’yi sinerjiden yoksun bırakabilir, primli bir satış ise daha yüksek bir nakit girişinin önünü kesebilir. Akkök ile Doğan arasındaki SEDAŞ satışı görüşmeleri devam ediyor.
Potansiyel getirinin %28’e yükselmesi nedeniyle önerimizi AL’a çekiyoruz. Akenerji’yi TUT’a çekmemizden bu yana hisse %12 gerileyerek İMKB-100’ün %10 gerisinde kaldı. AKCEZ satışından gelecek kar ve satış hacmindeki yükseliş sonrasında beklentilerimizi bir miktar iyileştirdik. Hidroların etkisiyle operasyonel açıdan 2013’te iyi bir performans bekliyoruz. Hedef fiyatımızın (2.15 TL) %28 yükseliş potansiyeli göstermesi nedeniyle önerimizi AL’a çekiyoruz.
 
ykb ytr

Hiç yorum yok: