18 Şubat 2013 Pazartesi

REKABET KURULU, MEY İÇKİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

Rekabet Kurulu, Mey İçki San. ve Tic. A.Ş. hakkında soruşturma; başlattı.; Mey İçki San. ve Tic. A.Ş.’nin satış noktalarında rakip ürünlerin; satışına engel olduğu, kendi ürünleri lehine münhasırlık uyguladığı, rakiplerin faaliyetini zorlaştırdığı ve bu şekilde 4054 sayılı; Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği; iddiasını içeren şikayet başvurusu üzerine başlatılan önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı.; Kurul'dan yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:
 
 "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri; 14.02.2013 tarihli toplantısında müzakere eden Kurul,; - nihai satış noktalarında münhasırlığı amaçlayan veya; münhasırlığa yol açan uygulamalar vasıtasıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin; - rakipleri dışlayıcı ve/veya pazarın kapanmasına yönelik; uygulamalarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesine aykırı şekilde hâkim; durumunu kötüye kullanıp kullanmadığının belirlenmesine yönelik olarak, Mey İçki San. ve Tic. A.Ş. hakkında aynı Kanun’un 41. maddesi; uyarınca soruşturma açılmasına karar verdi.
 
Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, teşebbüsler; arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri, 6.; maddesi ise hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamakta olup; soruşturma, Kanun’un bu iki madde bakımından ihlal edilip; edilmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı."

Hiç yorum yok: