27 Eylül 2013 Cuma

Vakıflar Bankası Teknik Analizi

Hissede geçen hafta içinde 5,32 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 4,50 seviyeleri takip edilebilir. 4,67 ve 4,63 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Aşırı satım bölgesine yönelen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 4,50 seviyelerine yaklaştıkça dengelenmesi, bu seviyenin üzerinden 5,00-5,32 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 4,50 seviyesine stop loss konularak, hissede geri çekilme hareketleri içinde pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz.

 
4,50 seviyesindeki desteğin bozulması halinde ise, kısa vadeli yükselen hareketin de bozulacağını, hissenin yeni bir satış dalgası içine gireceğini düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.
 
Hissede daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 5,32 seviyelerinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,50 seviyeleri ile 5,82 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 5,32 seviyelerine doğru hareketlenmeler değerlendirilebilir. Orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 5,50 ve 5,82 seviyeleri gözlenebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: