18 Şubat 2013 Pazartesi

İş Bankası Teknik Analizi

Hissede son dönemde yaşanan yoğun satışlarla 6,20 seviyelerine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan toparlanma hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri ve geçen hafta yaşanan yukarı hareket ile hissenin üç haftadır etkili olan alçalan trend baskısından kurtulmuş olması dikkate alındığında, teknik açıdan 6,20 seviyesinden başlayan toparlanma hareketinin bu haftada süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta ana direnç noktası olarak etkili olacak 6,74 seviyelerinin test edileceği söylenebilir. Ara direnç noktası olarak 6,62 seviyesi önemli bulunmaktadır.
 
Daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için 6,74 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 7,00-7,18 bandı ile 7,52 seviyeleri gösterilebilir.
 
Ana destek noktası olarak ise 6,20 seviyelerini takip etmekte, hisse üzerinde etkili olacak satışların da, geçen hafta olduğu gibi ilk etapta bu seviyeye yaklaştıkça durulacağını, 6,20 seviyesinin üzerinden yeni yukarı atakların yaşanabileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 6,20 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilmelerde pozisyon alınmasını önermekteyiz. 6,38, 6,28 ve 6,24 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 

Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 6,74 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceği söylenebilir. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,00, 7,18 ve 7,52 seviyeleri gözlenebilir.

teb ytr

Hiç yorum yok: