28 Ocak 2013 Pazartesi

İş Bankası Teknik Analizi

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak 6,96 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, hissede düşüşlerin kısa vadeli düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını, önümüzdeki süreçte ilk etapta 7,52-7,80 aralığına denk gelen direnç bölgesine doğru bir hareketlenme yaşanmasını beklemekteyiz. Dolayısıyla, 6,96 seviyesine stop loss koyup, hissede pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
6,96 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde satış baskısının artmaya başlayacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz. Ara destek noktaları olarak 7,08 ve 7,00 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 7,80 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 8,20 seviyeleri ile 8,50 seviyeleri gösterilebilir. 7,30 ve 7,44 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 7,80 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 8,20 ve 8,50 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: