30 Ocak 2013 Çarşamba

Albaraka Türk Teknik Analizi

Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde Ocak ayı ortasında 2,19 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilmenin sürdüğünü takip etmekteyiz. Ana destek noktası olarak 1,69 seviyeleri takip edilebilir. Hisse üzerinde geçen hafta ortasından beri yoğunlaşan satışların sürmesi halinde, teknik açıdan 1,69 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 1,97 seviyesine doğru bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Kısa vadeli göstergelerin aşırı satım bölgesine gerilemiş olması, geri dönüş yönünde ortaya çıkan sinyaller bu olasılığı güçlendirmektedir. Dolayısıyla, 1,69 seviyesine stop loss koyup, hissede geri çekilme hareketi içinde pozisyon alınabileceğini düşünmekteyiz.
 
Hissenin 1,69 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, orta vadeli yükselen hareketin ivme kaybedeceğini, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satış baskısının daha uzun süreye yayılacağını düşündüğümüzden, alınan pozisyonların kapatılmasını önermekteyiz.  1,82, 1,77 ve 1,71 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli yükselen hareket içine yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 1,97 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu durumda, sırasıyla 2,02-2,10 bandı ile 2,20 seviyeleri hedeflenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda 1,97 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 2,02, 2,10 ve 2,20 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: