28 Ağustos 2012 Salı

Yapı ve Kredi Bankası - Teknik Analiz

Orta vade için trendi yukarı gördüğümüz hissede, ana destek noktası olarak 3,85 seviyesini takip etmekteyiz. Olası geri çekilmelerde bu seviyenin altına inilmediği sürece, teknik açıdan düşüşlerin orta vadeli hareket içinde oluşan ara düzeltme hareketleri olarak kalmasını, yükseliş eğiliminin korunmasını beklemekteyiz. Bu nedenle, 3,85 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilmelerin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 4,04, 4,01, 3,98 ve 3,93 seviyeleri izlenebilir. Geri çekilme hareketi içinde 3,85 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının artmasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacağı söylenebilir.
 
Ana direnç olarak da 4,25 seviyesi ön plana çıkmakta, 3,85 seviyesinin altına inilmediği sürece, geri çekilmelerin sınırlı kalacağını düşündüğümüz hissede, bu seviyenin üzerindeki yukarı ataklarda da, ilk etapta 4,25 seviyelerine doğru yeni bir hareketlenme yaşanmasını beklemekteyiz. Daha orta vade yükselen hareket içinde 4,50 seviyeleri hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak 4,12, 4,16 ve 4,20 seviyeleri izlenebilir.
 
Yukarı ataklarda realizasyon için de ilk etapta 4,25 seviyelerine doğru hareketlenmelere bakılabilir. Bu seviyenin aşılması durumunda, realizasyon için 4,50 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: