28 Ağustos 2012 Salı

Şirket Haberleri

Sabancı Holding’in (SAHOL, holding, $8.8mr PD) enerji sektöründeki Avusturya’lı ortağı Verbund payını satabilir. Alman E.ON’un Verbund’un yerine geçebileceği belirtiliyor. (Kaynak: Zaman Gazetesi). SAHOL ve Verbund’un Türkiye’de başlıca faaliyet alanının enerji üretimi ve dağıtımı olduğunu hatırlatırız. Enerji segmenti SAHOL’un net aktif değerinin %10’una karşılık geliyor.
TAV Havalimanları (TAHVL, hava limanı terminal işletmeciliği, $1.9mr PD) %65 payı bulunan Havaş’ın halka arzını piyasa koşullarına göre değerlendirecek ( Kaynak: sabah). TAVHL Havas’ın kalan %35 hissesini almak için diğer ortaklarla görüşmelere başladı. Söz konusu alımdan sonra HAVAS’ın halka arzının gündeme geleceğini düşünüyoruz
Anel Elektrik (ANELE, inşaat malzemeleri, $134mn PD) 10.3mn TL değerinde yeni bir sözleşme imzaladı. Şirket projeyi 17 ay içinde tamamlayacak. Proje büyüklüğü 2011 yılı cironun 53’üne denk gelmektedir. Hisse üzerinde önemli bir etki beklememekteyiz.
İşbank (ISCTR, bankacılık, $13.5mr PD) sermaye benzeri tahvil ihracı kararı aldı. 1y12 itibariyla sermaye yeterlik rasyosu %14.2 olan banka Basel II düzenlemeleri nedeniyle bu oranda 50-60 baz puan gerileme öngörüyor.

Hiç yorum yok: